Азіатські індекси зростають на позитивних статданих про ринок зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають на позитивних статданих про ринок зайнятості

Фондовий ринок
88
Азіатські фондові індекси підскочили в четвер на більш позитивних даних про ринок зайнятості в США і Австралії, ніж очікувалося, а також на запевняннях міністра фінансів США Тімоті Гайтнера про те, що жоден із провідних банків країни не є банкрутом, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся в ході торгів на 2,3% - до 96,49 пункту. Японський Nikkei 225 виріс на 3,6%, австралійський S&P/ASX 200 додав 1,6%. Підвищення відзначене на всіх ринках АТР.
Австралійські роботодавці зненацька збільшили кількість робочих місць у квітні, оголосило в четвер статистичне бюро Австралії.
За даними ADP Emloyer Service, компанії США скоротили минулого місяця менше працівників, ніж очікувалося.
Дев'ятнадцяти провідним банкам США за підсумками стрес-тестів, які будуть опубліковані в четвер після закриття ринків у Сполучених Штатах, знадобиться менше додаткового капіталу, ніж повідомлялося раніше, упевнені інвестори.
"Багато хто з тих, хто сумнівався в ралі, тепер дивляться на ситуацію більш позитивно, - говорить портфельний менеджер Colonial First State Global Asset Management Скотт Таллі. - Чи влине це на стабільність відновлення? Не знаю. Але люди поступово виходять зі стану шоку, хоча певна уразливість усе ще зберігається".
Вартість акцій автовиробника Honda Motor, що одержує 45% виторги в Північній Америці, збільшилася на 5,4% на даних про чисельність робочих місць у США. Провідний автомобільний концерн світу Toyota Motor Corp. додав 2,3% вартості паперів.
Курс цінних паперів найбільшого банку Японії за розмірами ринкової капіталізації Mitsubishi UFJ злетів на 12% після заяви Т. Гайтнера про те, що результати стрес-тестів вселять упевненість в інвесторів.
Ринки Японії були закриті останні три сесії у зв'язку зі святкуванням "золотого тижня". За цей час зведений індекс регіону без урахування Японії підскочив на 6,6%, тому експерти очікують бурхливішого зростання на японських біржах, яким тепер потрібно "наздогнати" інші фондові майданчики АТР.
Папери найбільшої гірничовидобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. подорожчали на 4,8% на тлі зростання цін на нафту і мідь.
Ринкова вартість Korea Exchange Bank злетіла на 14% на очікуваннях поглинання банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас