Президенти Білорусії та України підтвердили наміри країн співробітничати одна з одною та Європою у сфері транзиту енергоресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президенти Білорусії та України підтвердили наміри країн співробітничати одна з одною та Європою у сфері транзиту енергоресурсів

Енергетика
155
Президент Білорусії Олександр Лукашенко під час зустрічі в Гомелі із президентом України Віктором Ющенком підтвердив зацікавленість республіки брати участь у реалізації енергетичних проектів разом з Україною і європейськими партнерами.
"Ми багато говорили сьогодні по енергетичних питаннях. Віктор Андрійович (президент України В.Ющенко - ІФ) сказав мені, що Європа цікавиться позицією Білорусії з енергетичних питань, транзиту. Я відповів: так, це нам дуже вигідно, усі ці проекти будуть нами підтримуватися і реалізовуватися", - заявив О.Лукашенко журналістам за підсумками зустрічі зі своїм українським колегою в середу в Гомелі.
У свою чергу, В.Ющенко заявив, що Україна зацікавлена "у співробітництві в сфері енергетики, енергетичного транзиту". "Україна, Білорусія та інші наші партнери мають можливості для реалізації спільних проектів в інтересах кожної зі сторін", - заявив він.
Зокрема, президент України вважає за необхідне підготувати техніко-економічне обґрунтування по проекту, що стосується поставок каспійської нафти в Білорусію і на європейський ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас