Омельченко: Терміновий аверс "Одеса-Броди" неможливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омельченко: Терміновий аверс "Одеса-Броди" неможливий

Енергетика
453
Переведення нафтопроводу "Одеса - Броди" в аверсний режим без відповідної контрактної бази неможливе. Про це сказав провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
"Президент дає дуже правильну установку на те, щоб використовувати нафтопровід "Одеса - Броди" в аверсному напрямку, але тільки ні президент, ні будь-який інший політичний діяч не може наказати нафтовим компаніям, що працюють на Каспії, качати нафту в тому напрямку, у якому він хоче", - сказав Омельченко.
"Крім рішення президента повинна бути домовленість між власниками і відправниками вантажу каспійської нафти та компанії "Укртранснафта", а також нафтопереробними заводами, що працюють у Європі. А ще треба вирішити проблему послідовного перекачування нафти по маршруту Броди - Словаччина - Угорщина - Чехія. І якщо немає контракту, то Президент не може змусити це зробити нікого", - пояснив експерт.
"Уряд дійсно управляє державною компанією "Укртранснафта", але сам лише уряд не може вирішити поставлене президентом завдання. Спочатку потрібно підготувати контрактну базу, що стосується транспортування і поставок нафти, а потім уже говорити про переведення нафтопроводу в аверсний режим. Переводити нафтопровід в аверс, не маючи контрактів, рано", - сказав Омельченко.
Як раніше повідомлялося, Президент Віктор Ющенко зажадав від уряду терміново перевести нафтопровід "Одеса - Броди" в аверсний режим.
Про це він сказав на нараді, присвяченій виробленні єдиної позиції всіх гілок влади про подальше ефективне просування ідеї про Євразійський нафтотранспортний коридор (ЄАНТК).
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас