Індекси в США виросли у понеділок на сильних статданих, ф'ючерси падають у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли у понеділок на сильних статданих, ф'ючерси падають у вівторок

Фондовий ринок
78
Американські фондові індекси зросли в понеділок на сильних даних щодо ринку житла, повідомило агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дешевшають у вівторок, до 7:52 їх зниження становить 0,1-0,3%.
Котирування акцій фінансових компаній збільшилися на тлі покращення аналітиками Goldman Sachs рекомендацій для галузі, папери сировинних компаній подорожчали слідом за підйомом цін металів.
Індекс незавершених угод на американському ринку вторинного житла (pending home sales) виріс у березні на 3,2%, свідчать дані Національної асоціації ріелторів. Аналітики не очікували зміни цього показника порівняно з попереднім місяцем.
У той же час звіт міністерства торгівлі США, опублікований у понеділок, показав збільшення витрат на будівельні проекти в березні на 0,3%.
"Це як сніжний ком, - відзначає управляючий Morgan Asset Management Уолтер Хельвіг. - Всі опубліковані останнім часом дані є позитивними. Це сприяє залученню коштів у ризиковані активи".
Підіндекс S&P 500, до розрахунку якого входять акції компаній сфери нерухомості, виріс у понеділок на 9,2%. Папери будівельної компанії M/I Homes Inc. подорожчали на 16%, Lennar - на 9,3%.
Індекс S&P 500 Financials підскочив на 10%, що стало найбільш значним підйомом серед 10 основних галузевих груп цього індикатора.
Вартість акцій Wells Fargo зросла на 24% - до $24,25 - максимального рівня із січня. Відомий фінансист Уоррен Баффет, якому належить Berkshire Hathaway є найбільшим акціонером Wells Fargo, заявив, що хотів би купити банк цілком, однак не має такої можливості, оскільки не зможе одержати дозволи регуляторів на цю угоду.
Баффет відзначив також, що втрати Citigroup спотворили подання інвесторів про банківський сектор США, і багато банків, включаючи Wells Fargo, мають більше шансів на те, щоб вистояти в умовах рецесії.
Аналітик Goldman Девід Костін покращив рекомендацію для акцій фінансових компаній до "нейтрально" з "нижче ринку", як підставу привівши прийняті заходи для стимулювання економіки і сильніші, ніж очікувалося, квартальні результати банків.
Ціна паперів Bank of America підскочила на 19% - до $10,38.
Вартість акцій Alcoa зросла на 6,9% - до $10,36, Freeport-McMoRan - на 9,4%, до $48,64.
Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять папери сировинних компаній, збільшився за підсумками торгів на 5,6% на тлі підйому цін на мідь, цинк, золото, срібло, нафту і газ.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в понеділок на 214,33 пункту (2,61%) - до 8426,74.
Standard & Poor's 500 піднявся на 29,72 пункту (3,39%), склавши 907,24.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 44,36 пункту (2,58%) - до 1763,56.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас