Аналітики: Ралі на китайському фондовому ринку підходить до завершення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Ралі на китайському фондовому ринку підходить до завершення

Фондовий ринок
402
Ралі на китайському фондовому ринку підходить до завершення, оскільки впевненість інвесторів у відновленні економіки країни послабляється, обсяги банківського кредитування скорочуються, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на Galaxy Securities Co., найбільшу брокерську компанію Китаю.
Фондовий індекс Shanghai Composite виріс на 50% з 4 листопада минулого року, коли був зафіксований мінімальний в 2008 році рівень. Підтримку ринку надали сигнали того, що заходи щодо стимулювання економіки, що вживаються урядом країни, сприяють відновленню її зростання.
Підйом котирувань акцій компаній, що входять у розрахунки індексу, привів до збільшення коефіцієнта вартості паперів до очікуваного прибутку компаній до 27,2 - максимального рівня за рік. Такий рівень є "сигналом ринкової бульбашки", відзначають аналітики Galaxy Securities.
"Спад ділової активності в китайській економіці вже пройшов найбільш низьку точку, однак темпи відновлення економіки можуть виявитися більш слабкими, ніж очікується, - говориться в повідомленні аналітиків. - Обсяги банківського кредитування будуть скорочуватися. Це стримає зростання грошової маси і негативно позначиться на обсязі коштів, який направляються на фондовий ринок".
Згідно з даними журналу Caijing, опублікованими у понеділок, обсяг нових банківських кредитів, виданих у Китаї, склав у квітні 400 млрд юанів ($58,6 млрд). У березні цей показник досягав 1,89 трлн юанів, свідчать офіційні дані.
"Інвестори повинні вжити заходів для захисту і скоротити свої вкладення в акції", - вважають аналітики Galaxy Securities.
Крім Galaxy Securities, про те, що китайський фондовий ринок переоцінений, заявила і China Asset Management Co.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас