Ющенко призупинив дію положень постанови, якими благодійні внески дозволялось направляти на виплату зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко призупинив дію положень постанови, якими благодійні внески дозволялось направляти на виплату зарплат

Казна та Політика
477
Президент України Віктор Ющенко призупинив дію окремих положень постанови Кабінету міністрів від 14 квітня 2009 року №368, якими благодійні внески і пожертвування можуть направлятися на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, установ освіти, охорони здоров'я, соцзахисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання.
Відповідний указ президент підписав 30 квітня, повідомила його прес-служба у вівторок.
Указ набуває чинності від дня його опублікування. У тексті документа, розміщеного на сайті глави держави, не значиться, що В.Ющенко звернувся з відповідним поданням в Конституційний суд.
В указі відзначається, що Кабінет міністрів, видавши постанову №368, урегулював питання, яке належить до сфери законодавчого врегулювання, "чим фактично перебрав на себе повноваження Верховної Ради".
Кабінет міністрів України 14 квітня 2009 року видав постанову №368 "Про внесення змін у постанову Кабінету міністрів України від 4 серпня 2000 року №1222". Зокрема, уряд України скасував заборону на використання благодійних внесків і пожертвувань на виплату заробітної плати працівникам установ освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізвиховання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас