Акції emerging markets можуть "продемонструвати прорив" до кінця 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції emerging markets можуть "продемонструвати прорив" до кінця 2009р

Фондовий ринок
450
Фондові ринки країн, що розвиваються, можуть перейти до "бичачих" тенденцій наприкінці 2009 року, оскільки зниження процентних ставок центробанків і ослаблення інфляції роблять вкладення в цінні папери усе більш привабливими, стверджує відомий інвестор, голова Templeton Asset Management Ltd. Марк Мобіус.
Emerging markets створюють фундамент для наступного ралі, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на прогноз М.Мобіуса.
Банкрутство американського автовиробника Chrysler LLC і інші короткострокові ризики можуть тимчасово стримати це ралі, і спекулянти в цей період будуть робити ставки на зниження котирувань, відзначив експерт.
"Ми перебуваємо в процесі створення фундаменту для наступного "бичачого" ринку, - заявив М.Мобіус, керуючий активами Templeton на ринках, що розвиваються, обсягом понад $20 млрд. - Мені бачиться, що цей тренд збережеться до кінця року, а потім ринки продемонструють прорив".
З початку поточного року всі 10 позицій у списку найуспішніших фондових ринків зайняті emerging markets. Перші місця займають Китай і Перу. Зведений індекс MSCI Emerging Markets піднявся на 17% цього року в порівнянні з падінням індексу розвинених країн MSCI World на 2,6%.
Оптимістичний прогноз М.Мобіуса розділяють і експерти інвестфірми BNP Paribas Asset Management. На їхню думку, акції країн БРІК є одним із найкращих виборів, оскільки економічне зростання у цих країнах відновиться швидше, ніж у багатьох інших, незважаючи на волатильність.
BNP Paribas Asset Management з березня 2009 року рекомендує інвесторам активно вкладати кошти в російський ринок акцій і зберігає позитивний настрой відносно всіх ринків БРІК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас