Шматко: Низка країн ЄС підтримала пропозиції РФ про нову правову систему у сфері енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шматко: Низка країн ЄС підтримала пропозиції РФ про нову правову систему у сфері енергетики

Енергетика
289
Низка країн Євросоюзу підтримали пропозиції Росії про формування концептуального підходу до нової правової бази міжнародного співробітництва в сфері енергетики, повідомив міністр енергетики РФ Сергій Шматко в інтерв'ю телеканалу "Вести".
Даний концептуальний підхід був озвучений президентом РФ Дмитром Медведєвим 20 квітня на нараді в Гельсінкі.
"Деякі європейські країни заявили про готовність підтримати наші пропозиції в енергетичній сфері. Мова йде про наших традиційних партнерів", - сказав міністр. При цьому він не став уточнювати, про які конкретно країни мова йде.
Він підкреслив, що Росія "буде наполягати на тому, щоб взаємини із традиційними партнерами базувалися на принципах, які були сформульовані в концептуальному підході до співробітництва в енергетичній сфері".
Міністр також додав, що пропозиції по новому концептуальному підходу будуть обговорюватися на "традиційних майданчиках".
Шматко нагадав, що Україна і Євросоюз підписали в Брюсселі декларацію, що передбачає модернізацію української ГТС без участі Росії. Але, як відзначив міністр, минув час і після дискусій в України і ЄС сформувалося розуміння, що модернізація української газотранспортної системи неможлива без участі Росії.
"Ми досить чітко висловили свою незгоду із цим рішенням (брюссельською декларацією - ІФ-АНІ). Минуло трохи часу й Україна і ЄС одностайно висловили думку, що без участі Росії вирішити питання про модернізацію ГТС буде складно та участь Росії вітається. Після закінчення більш ніж місяця, ми бачимо, що партнери скорегували свою точку зору", - сказав Шматко.
Як повідомив раніше журналістам єврокомісар з енергетики Андрес Пієбалгс, концепція про нову правову базу міжнародного співробітництва в сфері енергетики, запропонована Росією, не скасовує дії європейської Енергетичної хартії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас