Опублікування результатів стрес-тестів банків США відкладено на 7 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опублікування результатів стрес-тестів банків США відкладено на 7 травня

Валюта
724
Федеральний резервний банк (ФРС) і банківські регулятори США відклали опублікування результатів стрес-тестів 19 найбільших банків країни на три дні - до 7 травня.
Дані будуть опубліковані після закінчення торгів на фінансових ринках у четвер.
Заперечення банків
Причиною цього стали заперечення деяких банків, включаючи Citigroup і Bank of America, проти того, що уряд вимагає від них збільшення капіталу на мільярди доларів, пише The Financial Times.
Одній з найбільших жертв кризи Citi, порятунком якої уряд займався вже тричі, можливо, потрібне підвищення капіталу більш ніж на $5 млрд, у той час як Bank of America, імовірно, необхідно конвертувати $45 млрд привілейованих акцій уряду у звичайні акції, про що банкам, за словами джерел, і заявили регулятори.
За даними The Wall Street Journal, Citi необхідне залучення $10 млрд нового капіталу. При цьому двом найсильнішим банкам країни на сьогодні - Goldman Sachs Group і J.P.Morgan Chase & Co. - збільшення капіталу не потрібно.
Як пише FT, Citi і BofA продовжують заперечувати результати і все ще можуть переконати уряд, що їм потрібний менший обсяг капіталу або не потрібно його залучення взагалі, заявили джерела, ознайомлені з ситуацією. Власні розрахунки Citi, як вважають експерти, показують, що в банку є сотні мільйонів доларів надлишкового капіталу.
Банки вже одержали попередні результати стрес-тестів і вели обговорення цих даних з регуляторами минулого тижня. Після напружених переговорів між регуляторами і банками офіційні джерела сказали, що Мінфін і ФРС представлять результати стрес-тестів на три дні пізніше.
Що буде оголошено
Уряд оприлюднить як сукупну інформацію щодо резервного капіталу, необхідного для компенсації збитків у випадку погіршення рецесії, так і деталі для кожного окремого банку, заявило агентству Bloomberg офіційне джерело.
Відтермінування, як відзначає агентство, пішло через внутрішні дебати серед регуляторів щодо того, як краще розкрити ринкам інформацію про здоров'я провідних банків. Деталі можуть допомогти інвесторам відрізнити сильні банки від слабких, ставлячи останніх перед необхідністю звертатися за додатковим капіталом до уряду.
Регулятори сказали, що тести не можна пройти або не пройти. Вони повинні допомогти у визначенні того, чи може банк підтримувати міцну капітальну базу і стабільне кредитування протягом будь-якого погіршення економічної ситуації.
Кому потрібно збільшити капітал
Як пише FT, ознайомлені з ситуацією експерти відзначають, що, незважаючи на власні оцінки, Citi і BofA, а також принаймні чотирьом іншим банкам практично точно необхідне збільшення капіталу.
У недавнім повідомленні Morgan Stanley говорилося, що до числа регіональних банків, яким необхідне нарощування капіталу, входять SunTrust Banks, KeyCorp і Regions Financial Corp. Інші експерти називають Wells Fargo, що належить до п'яти найбільших банків країни.
Як заявив агентству Bloomberg аналітик FBR Capital Markets Пол Міллер, регулятори можуть оголосити про те, що необхідність у збільшенні капіталу є в 14 банків з 19.
На думку Девіда Троуна з Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller, це буде потрібно всього чотирьом банкам - Regions Financial (близько $1 млрд), SunTrust ($400 млн), PNC Financial Services Group ($1,9 млрд) і Wells Fargo ($1,5 млрд).
Що думає Уоррен Баффет
Глава інвесткомпанії Berkshire Hathaway Inc. мільярдер Уоррен Баффет заявив Bloomberg, що йому не важливі результати стрес-тестів для оцінки банків і що Wells Fargo буде процвітати незалежно від того, що покажуть ці тести.
Він сказав, що оцінює банки за їх "динамізмом" і здатністю залучати депозити, вибравши Wells Fargo як "приголомшливу компанію". Частка акцій цього банку в інвестпортфелі Berkshire Hathaway є другою за розмірами після Coca-Cola.
"Якщо ви подивитеся зараз на Coca-Cola, наприклад, і будете дивитися тільки на її баланс, він не скаже вам взагалі нічого про Coca-Cola", - відмітив Баффет.
Він хвалить Wells Fargo за залучення фінансування за низькою ціною і прийняття на себе менших ризиків з кредитування, ніж конкуренти.
Сюрпризів може й не бути
Інші експерти вважають, що продаж Goldman Sachs минулого тижня облігацій і акцій може свідчити про те, що ніяких сюрпризів від результатів стрес-тестів чекати не треба.
П'ятий за розмірами активів банк США розмістив п'ятирічні облігації обсягом $2 млрд без урядових гарантій і виконав опціон на продаж 6,1 млн акцій на суму $750 млн. При цьому законодавство вимагає розкриття важливої інформації перед продажем акцій або облігацій, відзначає агентство.
"Ви можете прочитати між рядків, що нічого несприятливого не буде оприлюднено наступного тижня, - заявив інвестиційний керуючий Ferguson Wellman Capital Management Inc. Ральф Коул. - Якби в урядовому огляді було щось справді погане, то легко можна одержати позови від акціонерів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас