Фондові індекси США завершили квітень максимальним зростанням за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США завершили квітень максимальним зростанням за 9 років

Фондовий ринок
116
Американські фондові індекси зросли за підсумками минулого тижня, завершивши квітень максимальним зростанням за 9 років на тлі позитивної корпоративної звітності, повідомило агентство Bloomberg.
Standard & Poor's 500 збільшився минулого місяця на 9,4% - це найбільший підйом індикатора з березня 2000 року.
Фінансові показники 112 з 160 компаній індексу S&P 500, що опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, перевершили прогнози аналітиків.
"Скорочення витрат дозволило американським компаніям зафіксувати більш сильні, ніж очікувалося, результати, - відзначає керуючий Alpine Mutual Funds у Нью-Йорку Кевін Шахнофскі. - Це підтримало ринок".
Вартість акцій туристичної компанії Expedia підскочила за підсумками торгів у п'ятницю на 32% - до $14,79. Прибуток компанії без урахування одноразових витрат і доходів минулого кварталу склала 21 цент на акцію, перевищивши середній прогноз експертів на рівні 15 центів на акцію.
Папери Newell Rubbermaid, що випускає різні види споживчих товарів, подорожчали на 30% - до $10,81. Компанія зафіксувала прибуток у розмірі 20 центів на акцію, що перевершило очікування аналітиків, які становили в середньому 8 центів на акцію.
Ціна акцій виробника башенних кранів Manitowoc підскочила на 23% - до $6,49. Фінансові показники компанії також виявилися краще прогнозів ринку.
"Багато корпоративних звітів виявилися більш сильними, ніж ми очікували, - заявив керуючий Victory Capital Management Inc. у Нью-Йорку Майкл Коскуба, - це надихає інвесторів. Підйом ринку відображає саме позитивну звітність".
Підтримку американському фондовому ринку минулого тижня зробили також сигнали відновлення економіки США. Федеральна резервна система (ФРС) заявила про "помірне поліпшення перспектив економіки", а міністерство торгівлі США повідомило про максимальне за два роки зростання споживчих витрат у першому кварталі.
Крім того, дані американського Інституту управління поставками (ISM) показали, що ослаблення виробничого сектора США у квітні було мінімальним за сім місяців.
Котирування акцій Ford і General Motors зросли відповідно на 14% і 7,1% за підсумками торгів у п'ятницю на інформації про банкрутство Chrysler LLC.
Підйом фондового ринку США був обмежений падінням котирувань акцій банків, обумовлений очікуваннями негативних результатів стрес-тестів.
Папери регіональних банків PNC Financial Services Group Inc. і Regions Financial стали лідерами зниження цін серед представників фінансового сектора після того, як аналітик Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller у Нью-Йорку Девід Троун заявив, що ці банки за підсумками стрес-тестів, остаточні результати яких будуть опубліковані 7 травня, одержать приписання залучити додатковий капітал.
Акції E*Trade Financial Corp. упали в ціні на 36% - до $1,58 після того, як брокерська компанія оголосила, що може залучити коштів за рахунок розміщення акцій для підтримки свого балансу в умовах зростання кількості "поганих" кредитів.
Папери авіакомпаній, а також виробників продуктів харчування подешевшали на побоюваннях поширення свинячого грипу. AMEX Airline Index втратив за тиждень 9%. Ціна акцій Smithfield Foods Inc., найбільшого у світі виробника свинини, упала на 17% - до $8,61.
Dow Jones Industrial Average виріс за підсумками торгів у п'ятницю на 44,29 пункту (0,54%) - до 8212,41 пункту.
S&P 500 піднявся на 4,71 пункти (0,54%) - до 877,52 пункту.
Nasdaq Composite підскочив на 1,9 пункту (0,11%) - до 1719,2 пункти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас