Porsche не вистачило потужності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche не вистачило потужності

Фондовий ринок
1615
Концерн Porsche не розрахував свої сили, намагаючись одержати 75% акцій компанії Volkswagen. На початку 2009 року Porsche купив понад 50 відсотків акцій VW і планував збільшити свою частку до 75 відсотків.
Однак, менеджмент концерну помилився в прогнозах, і вантаж боргового фінансування виявився не підйомним для Porsche. Як повідомляє газета FAZ, банківські експерти оцінюють сукупний борг Porsche в 9 мільярдів Євро, причому 3,3 мільярди має бути погасити в найближчі місяці. Експерти вважають, що поточних прибутків виробника спортивних автомобілів недостатньо просто для обслуговування існуючих кредитів.
Власники концерну Porsche, представники родин Порше і Пієх, у найближчі дні мають намір домовитися про майбутнє автомобільного концерну. Від ідеї покупки ще 25% акцій Volkswagen власники Porsche уже відмовилися, повідомив німецький щотижневик Spiegel. На зустрічі власників Porsche у Зальцбурзі 6 травня, будуть розглядатися два "антикризових" плани.
Фердинанд Пієх , який є одночасно главою наглядацької ради Volkswagen, пропонує продати Porsche компанії Volkswagen за 11 мільярдів Євро, що дозволить миттєво розплатитися з боргами концерну, а голова Правління Volkswagen Мартін Вінтеркорн очолить концерн Porsche.
Венделін Відекінг, нинішній глава концерну Porsche, пропонує злиття Porsche і Volkswagen та збільшення основного капіталу нової компанії, за рахунок залучення як акціонера еміра Катару, а також внеску в кілька мільярдів евро з боку родин Пієх і Порше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас