Банк UBS відмовляється надати США дані про вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк UBS відмовляється надати США дані про вкладників

305
Найбільший швейцарський банк UBS відмовляється надати дані про своїх вкладників американському суду.
Керівництво банку заявляє, що це суперечить швейцарським законам і є кримінальним злочином, повідомляє радіостанція "Ехо Москви".
Тим часом, власті США підозрюють більше 50 тис. своїх громадян в ухиленні від сплати податків з використанням рахунків UBS.
Відзначимо, в березні ц.р. влада Швейцарії повідомила, що приведе законодавство країни у відповідність до вимог Організації економічного співробітництва і розвитку. Це означало, що Швейцарія ділитиметься з іншими країнами інформацією про клієнтів своїх банків, проте лише в тих випадках, коли будуть надані переконливі докази ухилення цих осіб від сплати податків.
Нагадаємо, 20 лютого ц.р. Міністерство юстиції США знову подало позов до федерального суду, зажадавши від швейцарського банку UBS AG розкрити конфіденційні дані 52 тис. його американських клієнтів.
Власті Сполучених Штатів стверджують, що рахунки цих осіб в UBS були не задекларовані і могли використовуватися для ухилення від сплати податків.
У липні 2008 р. американський суд схвалив запит Податкового управління США на перевірку рахунків 17 тис. спроможних американців в UBS. Власті звинуватили швейцарський банк в пособництві ухиленню від податків, після того, як колишній банкір UBS признався в тому, що співробітники банку допомагали клієнтам приховувати від податківців свої активи. За даними Мінюсту США, з-під оподаткування було виведено 20 млрд дол., що позбавило бюджет США 300 млн дол.
Раніше керівництво банку UBS погодилося виплатити Мін"юсту США штраф в 780 млн дол., а також розсекретити дані про 250 власників рахунків, підозрюваних американськими властями в несплаті податків. За законами США, громадяни повинні надавати в податкову службу дані про всі іноземні рахунки, що перевищують 10 тис. дол. Порушникам загрожують штрафи до 50% суми на незареєстрованому рахунку. Тим часом, приховання коштів від оподаткування не є злочином в Швейцарії.
Швейцарський банк UBS AG, який є однією з найбільших фінансових компаній в світі, діє на території 50 країн світу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас