Тимошенко: Оплата газу для ПСГ послугами із транзиту не погіршить фінансовий стан "Укртрансгаза" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Оплата газу для ПСГ послугами із транзиту не погіршить фінансовий стан "Укртрансгаза"

Енергетика
164
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що оплата російського газу для накачування його в підземні сховища газу (ПСГ) послугами із транзиту не погіршить фінансовий стан ДК "Укртрансгаз". Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції в Києві за підсумками візиту урядової делегації в Москву.
"Газ, що накачується в підземні сховища влітку, навесні й частково восени, використовується наступного опалювального сезону. Кошти, з виторгу в цей період, будуть направлятися "Укртрансгазу" для покриття вартості транзиту. Це досить збалансована фінансова модель, вона дасть можливість успішно і фінансово забеспечено працювати "Укртрансгазу" на виконання функцій за транзитом", - сказала Ю. Тимошенко.
При цьому вона відзначила, "Укртрансгаз" здійснює транзит газу в Європу і є окремим підприємством зі своїм балансом і рахунком. Як повідомлялося, учора, 29 квітня, Україна і Росія домовилися, що заколисані у квітні в українські підземні сховища 800 млн. кубометрів газу будуть оплачені Україною послугами із транзиту російського газу в Європу.
"За квітнем сьогодні чітко досягнуті домовленості, що 800 млн. кубометрів російського газу надходить у газові сховища України, і ми вже за цей обсяг розрахувалися транзитом наступних періодів. Це вже зафіксовано домовленістю", - сказала Ю. Тимошенко.
Довідка. Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз" є монополістом з перекачування газу з Росії в країни ЄС, транспортуючи 90% експорту російського газу.
ДК "Укртрансгаз" є оператором газотранспортної системи України. Компанія експлуатує 36,6 тис. км. магістральних газопроводів і газопроводів-відводів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас