"Київенерго" фактично вивели з комунальної власності Києва? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" фактично вивели з комунальної власності Києва?

Енергетика
503
Депутат фракції Блоку Віталія Кличко у Київраді Іван Плачков припускає, що столична влада продала 12,7% акцій АЕК “Київенерго”, які знаходилися у комунальній власності київської громади, невідомому власнику.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі фракції Блоку Кличка.
За словами Плачкова, про продаж пакету акцій “Київенерго”, що знаходився у комунальній власності Києва, свідчить той факт, що у списку акціонерів компанії, розміщеному на сайті Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, вже не значиться “Київенергохолдинг”, в статутний капітал якого при створенні холдингу був переданий вказаний пакет акцій.
“У переліку власників 10 та більше відсотків акцій "Київенерго" немає "Київенергохолдингу". Це може означати лише одне – 12,73% акцій "Київенерго", що раніше були у комунальній власності, продані”, - відзначив депутат. За його словами, наразі це питання вивчає прокуратура Києва.
Плачков акцентує, що на депутатські запити відносно того, чи залишаються акції “Київенерго”, “Київгазу” та “Київводоканалу” у власності “Київенергохолдингу”, “голова наглядової ради товариства, начальник Управління комунальної власності КМДА Андрій ЧУБ і голова правління товариства, депутат Київради від "Громадського активу Києва" Юрій Бондар відповідати відмовляються”.
Разом з тим, депутат занепокоєний ще одним, на його думку, “дивним” фактом. За даними Плачкова, у 2007 року "Київенергохолдинг" придбав 1 акцію "Київенерго" у ТОВ "ФК "Донбас" (м. Донецьк). “Звичайно, посилити свій вплив на управління "Київенерго" купівлею однієї акції не можна, однак можна відповідати на всі депутатські запити, що "Київенергохолдинг" залишається серед акціонерів “Київенерго”, - пояснив він. За словами Плачкова, купівлю акції “Київенерго” у ТОВ “ФК “Донбас” наразі також вивчає прокуратура Києва спільно з МВС.
За даними депутата, 12,73% акцій “Київенерго” у 2004 році було оцінено у більш як 77 млн. грн.
У 2004 році для проведення єдиної та скоординованої політики розвитку комунальної інфраструктури Києва у сфері газопостачання, постачання електричної та теплової енергії, водопостачання та водовідведення, підвищення якості комунальних послуг населенню було прийнято рішення про створення закритого акціонерного товариства "Компанія "Київенергохолдинг". Фактично "Київенергохолдинг" був створено у 2006 році і його співзасновниками виступили Київська міська рада та 2 кіпрські компанії: "Денсек ЛТД" та "Зарова ЛТД". Частка міськради у статутному капіталі товариства (61% акцій "Київенергохолдингу") була сформована за рахунок пакетів акцій "Київодоканалу" (67%), "Київгазу" (60%+1 акція) та "Київенерго" (12,73%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас