Експерт: Найближчим часом немає ніяких підстав говорити про різке посилення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Найближчим часом немає ніяких підстав говорити про різке посилення євро

Валюта
1084
Найближчим часом немає ніяких підстав говорити про різке посилення євро, євро може навіть опуститися до 10,30-10,40 грн/євро. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.
"Зростання готівкового курсу євро на 5-10 копійок, яке спостерігається другий день, не є тенденцією на готівковому ринку України, - вважає М.Івченко. - Це звичайні валютні коливання, які залежать від коливань на світовому ринку. Кілька днів тому євро опускався, потім знову підвищився. Враховуючи навіть розкидування по банках Києва, зараз коливання по євро досягають 30 копійок".
Отже, говорити про різке посилення євро немає ніяких підстав найближчим часом, на світовому ринку немає тенденції до стійкості цієї валюти, пояснив експерт.
Що стосується долара, то при отриманні чергових траншей МВФ, не буде підстав для зростання цієї валюти.
"Тим більше враховуючи позитивні тенденції на нашому ринку, такі як скорочення відтоку коштів з України, зниження негативного сальдо платіжного балансу, інші чинники, долар стабілізуватиметься", - сказав М.Івченко.
За його словами, до кінця травня долар буде не дорожче 8,15-8,20 грн/дол. Ситуація до кінця року залежить від інвестиційної політики, позик, результатів рекапіталізації комерційних банків України, відновлення попиту на український експорт товарів і послуг, стану платіжного балансу, а також ситуації на ринку світової економіки, відзначив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас