Денисова запевняє, що держава і надалі буде своєчасно виплачувати пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денисова запевняє, що держава і надалі буде своєчасно виплачувати пенсії

Казна та Політика
144
Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова запевняє, що держава і надалі вчасно буде виплачувати пенсії. Як повідомили в прес-службі Міністерства праці та соціальної політики України, про це вона сказала, коментуючи заяву Президента Віктора Ющенка про зростання дефіциту бюджету Пенсійного фонду.
"Бюджет Пенсійного фонду виконується, власні надходження становлять 106% від плану", - заявила Л.Денисова.
"Експерти і працівники Секретаріату Президента можуть мати власну думку щодо ситуації в Пенсійному фонді. Але коли фахівці і керівники центральних органів влади показали Президентові під час наради зовсім інші цифри, то він з ними погодився. Сьогодні ситуація в Пенсійному фонді спокійна. Бюджет фонду збалансований, враховуючи, зокрема, кошти державного бюджету", - відзначила Л.Денисова.
Міністр також відзначила, що 23 квітня, відповідно до графіка, було завершено фінансування пенсій за квітень.
"13,7 млн. наших співвітчизників-пенсіонерів одержали пенсії за квітень вчасно та у повному обсязі, і я хочу запевнити, що так буде і надалі", - відзначила міністр.
Як повідомлялося, 27 квітня В.Ющенко на нараді із представниками ПФУ заявив, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду у квітні становить близько 3 млрд. грн.
Він відзначив, що у квітні в бюджет ПФУ надійшло 10,7 млрд. грн. У той же час сума витрат склала 13 млрд. грн.
Крім того, залишок, який на початку року становив 3,5 млрд. грн., майже весь був використаний у січні-березні. За словами Президента, сьогодні цей залишок становить 0,5 млрд. грн.
В.Ющенко відзначив непродумане планування бюджету Пенсійного фонду, який базується на нереальних макропоказниках, а також нереальних показниках державного бюджету.
"Під загрозою одержання пенсій мільйонів людей", - сказав Президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас