Ірак намагається отримати більше коштів за рахунок передоплати за нафтогазові контракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак намагається отримати більше коштів за рахунок передоплати за нафтогазові контракти

Енергетика
131
Ірак попросив компанії, що роблять цінові пропозиції щодо розробки нафтових ресурсів у країні, збільшити початкові платежі в рамках планованих контрактів.
Країна прагне збільшити загальну суму вступного внеску по контрактах на розробку родовищ до $2,6 млрд, передає Bloomberg з посиланням на заступника генерального директора Департаменту контрактів нафтового ліцензування Абдулу Махді аль-аміді (Abdul Mahdy al-ameedi).
Представники іракської сторони минулого тижня направили потенційним претендентам переглянуту модель контракту для 6 нафтових і 2 газових родовищ, сказав він.
Ірак прагне залучити закордонних інвесторів для підвищення виробництва нафти після шестирічного військового конфлікту і попередніх санкцій, які зруйнували його інфраструктуру. Уряд, організувавши два раунди на право розробки нафтогазових родовищ, планує збільшити видобуток нафти до 6 млн барелів на добу до 2015 року.
Згідно із планом роботи уряду, Ірак має намір прийняти пропозиції і визначити переможців 29 і 30 червня. Контракти повинні бути підписані в серпні, а оформлення бонусів протягом 30 днів після цього.
Раніше міністр нафти Іраку Хусейн аш-шахрістані (Hussain al-shahristani) повідомляв, що іноземні компанії, обрані урядом, повинні будуть витратити $35 млрд на збільшення обсягів виробництва. Уряд планує зберегти 25-процентну частку в компаніях-операторах.
У початковий список з 35 компаній, допущених до участі в тендерах, потрапили "Газпром нафта" (РТС: SIBN) і "ЛУКОЙЛ" (РТС: LKOH). На початку квітня в список з 9 компаній, що додатково одержали можливість претендувати на укладання контрактів на розробку нафтогазових родовищ в Іраку, увійшли "Роснафта" (РТС: ROSN) і "Татнафта" (РТС: TATN).
Середній показник видобутку нафти в Іраку в березні цього року дорівнював 2,34 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас