Проблемні банки: хроніка подій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій

5743
Газета "Дело" з'ясувала, коли проблемні банки планують почати виплату депозитів, термін дії яких минув, і які фінустанови проводять виплату відсотків за вкладами.
"Надра"
З 21 квітня банк почав часткову виплату депозитів, термін яких закінчився. Одержати свої кошти можуть тільки вкладники-пенсіонери, у яких сума вкладу не перевищує 5 тисяч гривень. Банк готовий виплатити 20% від депозиту, але тільки в тому випадку, якщо вкладник погодиться пролонгувати депозит на суму інших 80% на термін від 6 місяців.
Пенсіонери, у яких у банку зберігається до 10 тисяч гривень на депозитах, термін яких минув з лютого по травень цього року, зможуть скористатися аналогічною пропозицією з 20 травня.
З 5 травня банк планує здійснювати щомісячну одноразову виплату половини суми нарахованих за попередній місяць відсотків по всіх депозитах фізичних осіб через касу банку незалежно від валюти вкладу. Другу половину відсотків клієнт зможе знімати з поточного рахунку в рамках діючих лімітів.
Родовід Банк
Виплата вкладів і відсотків по них не проводиться. У прес-службі фінустанови це пояснюють піврічним мораторієм на задоволення вимог кредиторів, який закінчується 15 вересня цього року.
Укрпромбанк
Банк поки не має можливості виплачувати депозити, термін яких минув, а виплату частини депозиту, як це робить банк "Надра", у фінустанові вважають невигідною. "Я не бачу економічної вигоди виплати частини депозиту з умовою пролонгації решти вкладу", — говорить тимчасовий адміністратор Укрпромбанку Олександр Майданюк. За його словами, ситуація з виплатою депозитів може прояснитися до кінця травня, коли відбудеться рекапіталізація банків.
Відсотки за вкладом виплачуються з обмеженнями — не більше 1000 гривень на добу. Зняти кошти можна в банкомату або в касі банку.
Одеса-Банк
Виплата депозитів, термін яких минув, і відсоток за вкладами банком не проводиться. У депозитному відділі банку пообіцяли, що виплати відсотків за депозитами відновляться з 12 травня.
"Дністер"
У банку поки не проводять ніяких виплат. Відсоток за вкладами обіцяють почати видавати 5 травня. "Необхідно попередньо передзвонити або прийти у відділення, щоб визначити, яким чином будуть проводитися ці виплати", - повідомили в депозитному відділі фінустанови. Дата початку виплати тіла депозиту тимчасовим адміністратором поки не визначена.
Західінкомбанк
Банк обмежився виплатою відсотків за вкладами. На місяць можна одержати всього 250 гривень, щоправда, зняти можна не більше 100 гривень на добу. Депозити, термін яких закінчився, у банку пропонують продовжити, тому що дата початку виплати тіла вкладу поки не відома.
"Національний кредит"
У банку виплачуються тільки відсотки за вкладами з добовим лімітом 300 гривень. Депозити, термін яких минув, можуть одержати тільки вкладники, які потрапили у форс-мажорні обставини. Коли відновиться виплата депозитів, у банку не уточнюють. "Краще продовжити вклад на тих же умовах, які у вас були", - радять у депозитному відділі установи.
Вклади, термін яких закінчився, і відсотки по них не виплачують банки "Арма", "БІГ Енергія", "Київ", "Причорномор'я" і Трансбанк. Коли банки почнуть проводити виплати, у фінансових установах сказати не можуть.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас