S&P знизило рейтинг казахстанського БТА Банку до дефолтного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг казахстанського БТА Банку до дефолтного рівня

882
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинги казахстанського БТА Банку до "D" (дефолт) після оголошення банком про припинення виплат по основній сумі боргів.
Банк має намір провести реструктуризацію боргів, загальна сума яких оцінюється агентством в $12 млрд, з них на 2009 р припадає $4 млрд.
Борги банку торгувалися в п'ятницю на рівні 21% від номіналу - проти приблизно 26% днем раніше, повідомляє агентство Bloomberg.
Раніше Fitch Ratings також знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) БТА до "RD" (обмежений дефолт).
БТА Банк повідомив, що припинив виплату основного боргу за своїми обов'язками, тому що одержав від низки кредиторів вимоги про дострокове погашення зовнішньої заборгованості. Згідно із прес-релізом, такий захід буде діяти доти, поки банком не буде погоджена і реалізована спільно з усіма кредиторами та інвесторами обґрунтована, прозора та ефективна програма управління поточною заборгованістю.
Основним акціонером БТА Банку з 2 лютого поточного року є держава в особі держфонду національного добробуту "Самрук-Казина".
БТА банк за підсумками першого півріччя 2008 року зайняв 7-е місце серед банків СНД і 1-е місце серед банків Казахстану за обсягом активів у ренкінгу "Інтерфакс-1000", складеному "Інтерфакс-ЦЄА".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас