МЕА прогнозує дефіцит нафти до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА прогнозує дефіцит нафти до 2013 року

Енергетика
328
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) очікує дефіцит пропозиції нафти на світовому ринку в 2013 році через низькі інвестиції в розвідку і розробку країнами ОПЕК та іншими виробниками «чорного золота».
«Я не можу виключити можливість гострого дефіциту пропозиції нафти в 2013 і 2014 роках», - заявив Нобуо Танака, виконавчий директор МЕА в інтерв'ю агентству Bloomberg у суботу. За його словами, інвестиції різко скоротилися, і якщо тенденція продовжиться, виникне дефіцит.
Члени ОПЕК відклали інвестиції в 35 проектів з розвідки нафтових родовищ, повідомляла 10 лютого газета The Wall Street Journal з посиланням на генерального секретаря картелю Абдаллу Салема ель-Бадрі. Саудівська Аравія і Кувейт перенесли реалізацію проектів з пошуку нових родовищ, розширення існуючих і будівництва нафтопереробних заводів, передає міністерство торгівлі Японії.
«Високий попит на нафту, продовольство і метали повернеться після того, як світова економіка почне рости через кілька років, на чолі з Китаєм і Індією», - заявив у суботу в Токіо Кен Хасегава, менеджер з продажів деривативів на сировину. На його думку, навіть якщо споживачі почнуть розбудовувати альтернативну енергетику, нафта та природний газ залишаться основними джерелами енергії в найближчі кілька десятиліть.
Танака заявив, що вільні потужності з видобутку нафти країн ОПЕК скоротяться до менше 3,5 млн. барелів та день в 2013 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас