Уряд та НБУ гальмують рекапіталізацію банків? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд та НБУ гальмують рекапіталізацію банків?

Валюта
780
Національний банк і Кабінет міністрів у четвер не змогли узгодити документ, що стосується методології рекапіталізації банків, пише "Дзеркало тижня".
При цьому, згідно з відгуками учасників наради, процес розробки нормативно-правової бази, необхідної для реального початку входження держави в капітал фінансових установ, знову почав гальмуватися.
За даними видання, на робочому місці не виявилося жодного ключового чиновника Нацбанку, який бере участь у рекапіталізаційному процесі. З боку НБУ в цих нарадах брав участь заступник голови Володимир Кротюк.
Між тим, директор дирекції банківського регулювання і нагляду НБУ Василь Пасічник пішов у відпустку, а голова Нацбанку Володимир Стельмах і його перший заступник Анатолій Шаповалов виїхали до Вашингтона з урядовою делегацією для участі у засіданні Ради директорів МВФ.
Як відомо, у тексті меморандуму з МВФ міститься твердження, що українська влада вже розробила "комплексну систему заходів з рекапіталізації і реструктуризації банківського сектора".
Однак інформація про те, що конкретно містить система цих заходів, поки не оприлюднена.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас