Савченко упевнений в зміцненні курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко упевнений в зміцненні курсу гривні

Валюта
998
Заступник голови Національного банку України Олександр Савченко упевнений в зміцненні курсу гривни. Про це він заявив в ефірі 5-го телеканалу. "За умови жорсткої монетарної, фіскальної і соціальної політики у нас з курсом буде все нормально", - сказав О.Савченко. Крім того, він відзначив, що зміцненню курсу гривни сприятимуть відновлення довіри населення до банківської системи, а також рекапіталізация банків.
О.Савченко не назвав, до якої відмітки може опуститися курс, відзначивши, що зараз він "за визначенням не може бути 5,5 грн/дол. або 6 грн/дол.", а при курсі 6,5 грн/дол. "ми не зможемо продавати товари сусідам" із-за девальвації російського рубля.
Заступник голови НБУ повідомив також, що відміна мораторію на дострокове зняття депозитів може відбутися після того, як впродовж півтора-двох місяців в Україні спостерігатиметься економічна і політична стабільність.
Крім того, А.Савченко відзначив, що "жоден цент отриманих Національним банком кредитів не витрачений". За його словами, кредити, у тому числі і Міжнародного валютного фонду, "є, більшою мірою, психологічним чинником".
"У нас резервів, навіть своїх, вистачає на покриття п'яти місяців імпорту", - відзначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас