Валютні трейдери мають намір слідкувати за висловлюваннями китайської влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні трейдери мають намір слідкувати за висловлюваннями китайської влади

Казна та Політика
1371
Аналітики валютного ринку схильні вірити в те, що питання заміни долара як світової резервної валюти, лобійоване Китаєм, імовірно стане гарячою темою для обговорення за закритими дверми під час саміту, що стартує в п'ятницю, міністрів фінансів і голів центральних банків провідних країн, повідомляє Marketwatch.
"Метою реформи глобальної фінансової системи повинно стати створення міжнародної резервної валюти, яка буде не пов'язана з конкретними державами і збереже стабільність у довгостроковій перспективі. Це дозволить усунути дефекти існуючої системи, де провідну роль відіграють національні валюти, що мають кредитну основу", - говориться в заяві голови Народного банку Китаю Чжоу Сяочуаня, зробленій в березні. Тепер валютні трейдери мають намір пильно стежити за тим, як поведеться китайська делегація в цьому питанні на саміті міністрів G7/G20.
Впровадження в життя озвученої КНР політики приведе до ослаблення долара, у чому не зацікавлені країни єврозони, Японія та інші держави, що опікуються становищем своїх експортерів. Президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше (Jean-Claude Trichet) гаряче підтримав у зв'язку з цим політику "сильного долара", що проводиться адміністрацією США, минулого тижня.
На даний момент новинні репортажі не говорять про те, що міністри G7 готують різкі зміни у валютній політиці своїх країн на тлі більш-менш стабільної ситуації на ринку Forex. "Із часу нашої останньої зустрічі час від часу спостерігалися різкі коливання курсів основних валют, і ми стурбовані тим, які наслідки це буде мати для економічної і фінансової стабільності", - говорилося в заяві G7 за підсумками зустрічі міністрів фінансів у Римі в лютому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас