Аналітик: Ринкам акцій необхідний потужний стимул для зростання або фіксації прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Ринкам акцій необхідний потужний стимул для зростання або фіксації прибутку

Фондовий ринок
310
У цей час ринкам акцій необхідний потужний стимул або для подальшого зростання, або для активної фіксації прибутку. Так прокоментувала поточну ситуацію на фондовому ринку аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
На її думку, увесь позитив за минулі тижні вже відіграний, відповідно, інвестори очікують виходу важливої інформації, яка б указала, у якому напрямку рухатися далі. "Можливо, такою інформацією стануть результати стрес-тестів, пройдених американськими банками напередодні, основні параметри яких будуть оголошені сьогодні, а також очікувані на наступному тижні підсумки засідання ФРС США, під час якого могли бути прийняті якісь неординарні рішення щодо боротьби з фінансовою кризою", - вважає аналітик. Крім того, додала вона, короткостроковий напрямок ринкам може вказати макроекономічна статистика по США, яка вийде сьогодні о 15:30 і 17:00 за київським часом – це дані на замовлення на товари тривалого користування і ринку житла (продажі новобудов).
Як вважає О.Євдоченко, однією з основних причин зростання на вітчизняному фондовому ринку є переоцінка ризиків учасниками ринку на тлі минулої девальвації гривні і поновлення переговорів між українським урядом і МВФ про надання чергового траншу стабілізаційного кредиту. Додатковим стимулюючим фактором виступила також позитивна динаміка світових фондових майданчиків, відзначила аналітик. За її словами, фундаментальних причин для зростання ринку поки нема, оскільки в українській економіці триває глибокий спад - у березні ц.р. падіння промислового виробництва склало 30,4% у порівнянні з березнем 2008 року (у лютому ц.р. цей показник становив 31,6%).
За інформацією аналітика, відсутність явно негативних новин і закриття американських торговельних майданчиків у плюсі напередодні дозволило почати сьогоднішню торговельну сесію на українському фондовому ринку зі зростання котирувань по низці найбільш ліквідних паперів підприємств металургійного, машинобудівного та енергетичного секторів.
Так, повідомила вона, у порівнянні із закриттям учорашньої торговельної сесії, акції "Азовсталі" виросли на 5,56%, Алчевського меткомбінату - на 6,88%, Крюківського вагонобудівного заводу - на 7%, Стаханівського вагонобудівного заводу - на 6,03%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 1,32%. "Однак ближче до другої половини дня підвищувальна тенденція на відкритті торгів досить швидко вичерпала себе, а ринок консолідується на досягнутих рівнях", - додала аналітик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас