Економіка Казахстану входить у рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Казахстану входить у рецесію

Казна та Політика
569
Економіка Казахстану входить у зону рецесії, повідомив незалежний директор національно-аналітичного центру при уряді і Національному банку академік Аристан Єсєнтугєлов журналістам у кулуарах науково-практичної конференції з питань світової економічної кризи і заходів щодо підвищення конкурентоспроможності Казахстану в Астані в п'ятницю.
"Зараз у рецесії перебуває економіка США, іде рецесія і європейської економіки. Уже повністю в рецесії перебуває російська економіка. Інший споживач нашої продукції - Китай - різко скоротив темпи зростання економіки. Тому уникнути рецесії Казахстан не в змозі, незважаючи ні на які заходи", - сказав він.
"У першому кварталі спад ВВП був на рівні 2%, для рецесії потрібний спад ВВП за два квартали підряд, подивимося підсумки другого кварталу", - сказав він, відзначивши, що зниження російської економіки "Казахстану так просто не обійдеться".
Як повідомлялося, Казахстан поки зберігає прогноз зростання ВВП за підсумками 2009 року на рівні 1%. В 2008 році зростання економіки склало 3,2% проти закладених у бюджеті 5%. В 2007 році ВВП виріс на 8,5%.
Міжнародний валютний фонд прогнозує зниження ВВП Казахстану в 2009 році на 2%
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас