Машинобудівники України закликають уряд залучити до модернізації ГТС вітчизняних виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Машинобудівники України закликають уряд залучити до модернізації ГТС вітчизняних виробників

Енергетика
358
Профспілка українських машинобудівників "Машметал" закликає уряд країни залучити до модернізації газотранспортної системи (ГТС) вітчизняні підприємства, зокрема, Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе, "Мотор Січ", "Зоря-Машпроект", Чернівецький машзавод і "Снєжнянськхіммаш".
Як повідомила прес-служба Сумського НВО ім. Фрунзе в четвер, відповідне звернення до Кабінету міністрів за рішенням пленуму ЦК профспілки працівників машинобудування і металообробки ініціювала профспілка підприємства. В зверненні містяться пропозиції, що базуються на практичних можливостях українських машинобудівних компаній у сфері оснащення нафтопромислових і газотранспортних об'єктів.
Зокрема, мова йде про потужності Сумського НВО, що дозволяють випускати повний комплекс обладнання для газової і нафтової промисловості. Підприємство готове забезпечити ГТС потужними сучасними компресорами, системами автоматичного керування та іншим обладнанням. Підприємства-партнери - "Мотор Січ" і " Зоря-Машпроект" - газотурбінними установками, Чернівецький машзавод і "Снєжнянськхіммаш" - газоочисним, газопідготовчим обладнанням та арматурами.
На думку генерального директора ВАТ "Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе" Ігоря Іванова, що наводиться прес-службою, технічні можливості вітчизняних машинобудівних компаній дозволяють на 90% забезпечити процес реконструкції ГТС.
"Українське обладнання напевно буде дешевшим за ціною, не поступаючись в плані якості закордонним аналогам. Наша перевага також у можливості забезпечення місцевого сервісного обслуговування газотранспортних об'єктів. Але головне - залучення українських машинобудівників до реконструкції ГТС повинно позитивно відбитися на зростанні національного ВВП, зайнятості населення, що, безумовно, повинно бути першим пріоритетом для будь-якого уряду" - вважає І.Іванов.
Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе входить у групу компаній "Енергетичний стандарт" і є одним з найбільших у Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій різного призначення; відцентрових, вакуумних, хімічних насосів; центрифуг, обладнання для хімічної, газової і нафтопереробної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас