Експерти: Рішення Кабміну про відшкодування ПДВ аграрним компаніям не виконується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Рішення Кабміну про відшкодування ПДВ аграрним компаніям не виконується

Аграрний ринок
190
За інформацією асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), рішення Кабінету міністрів щодо поповнення обігових коштів агропідприємств шляхом відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) значною мірою не виконується. Про це повідомили в прес-центрі асоціації.
Повідомляється, що в УКАБ звертаються сільськогосподарські підприємства із приводу ускладнень, які виникли з виконанням постанови Кабміну №86 від 4 лютого 2009 року. Мова йде про неможливість відшкодувати ПДВ шляхом викупу на відповідну суму зерна з Аграрного фонду України. За інформацією агропідприємств, ускладнення виникають через затримку передачі Державною податковою адміністрацією України реєстру з відшкодування ПДВ Державному казначейству України.
Як результат, сільгосппідприємства обмежені в можливості поповнення обігових коштів у період активного проведення весняних польових робіт, що значно ускладнює їх фінансування.
Коментуючи цю ситуацію, керівник групи експертів УКАБ Володимир Лапа відзначив, що згодом в Україні усе сильніше збільшується різниця між прийняттям рішень і їх виконанням. "Антикризова політика починає діяти не тоді, коли відзвітували про прийняття закону або постанови, а тоді, коли такі документи виконані. Це стосується і рефінансування комерційних банків для надання кредитів аграріям, і погашення заборгованості з податку на додану вартість, і, на жаль, багатьох інших норм", - підкреслив В.Лапа.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас