Данилишин: Україна повинна краще захищати вітчизняного виробника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Україна повинна краще захищати вітчизняного виробника

Казна та Політика
292
Міністр економіки Богдан Данилишин відзначив, що уряд приділяє особливу увагу захисту вітчизняних виробників на внутрішньому ринку від недобросовісної конкуренції і масованого імпорту, а також забезпеченню захисту прав суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності на зовнішньому ринку від антидемпінгових, компенсаційних або спеціальних заходів з боку інших країн. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки.
Згідно з повідомленням, з 2007 року в Мінекономіки надійшло 25 звернень з ініціативами проведення розслідувань і переглядів, зокрема, 11 скарг щодо порушення і проведення антидемпінгових розслідувань, 7 заяв про порушення спеціальних розслідувань, 7 вимог щодо перегляду діючих обмежувальних заходів.
За останні роки значно скоротилися вартісні показники об'ємів постачань української продукції, які підпадають під дію спеціальних заходів в інших країнах. Також міністр проінформував, що розпорядженням Кабінету Міністрів затверджений План заходів щодо зменшення негативного сальдо в зовнішній торгівлі. Документ розроблений з урахуванням змін в адміністративній і господарській сферах, які відбулися з отриманням членства України у СОТ, і впливів світової фінансової кризи на національну економіку. Крім того, Б.Данилишин повідомив, що Україна приєдналася до 16 секторних ініціатив і угод СОТ, переважна більшість яких містить комплектуючі і сировину для виробництва технологічної продукції, а не товари широкого споживання.
У процесі вступу у СОТ за наслідками двосторонніх домовленостей були понижені ставки ввізного мита на окремі види сільськогосподарських і промислових товарів. Проте при цьому ставки ввізних мит були збережені на захисному рівні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас