Тимошенко вважає скорочення боргів із зарплати на держпідприємствах початком оздоровлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вважає скорочення боргів із зарплати на держпідприємствах початком оздоровлення економіки

Казна та Політика
232
Заборгованість з виплати заробітної плати на державних підприємствах з початку квітня 2009 року скоротилася на 32,5%, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду в Києві в середу.
"Я хотіла б відзначити, що ми зараз можемо констатувати, що вся робота (робота уряду), яка була зроблена до сьогоднішнього моменту, привела до зниження заборгованості із заробітних плат на державних підприємствах з початку місяця на 32,5%", - сказала вона.
При цьому Тимошенко відзначила, що подібна динаміка є наслідком ефективної антикризової роботи Кабінету міністрів.
Разом з тим вона попросила не плутати "поняття заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах і на підприємствах приватних форм власності".
За словами прем'єра, заборгованість на підприємствах приватної форми власності також скоротилася - до початку квітня поточного року на 26,5%.
За словами Тимошенко, подібна динаміка стала наслідком злагодженої роботи Генеральної прокуратури України, місцевих органів влади і приватних власників.
"Це досить серйозні цифри і, крім того, це є свідченням того, що ми дуже важко, крок за кроком видужуємо від впливу світової економічної кризи… Це також говорить про те, що антикризові заходи, які ми здійснюємо, дають уже зараз свої результати", - заявила прем'єр.
Як повідомлялося, міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова перед засіданням уряду в середу заявила журналістам, що заборгованість із заробітної плати на держпідприємствах, які підпорядковані центральним органам виконавчої влади, на теперішній момент становить 268 млн грн. "За 17 днів квітня ми її скоротили на 144 млн грн", - сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас