Ющенко просить Тимошенко адекватно розподілити 1,5 мільярда "стихійних" гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить Тимошенко адекватно розподілити 1,5 мільярда "стихійних" гривень

Казна та Політика
844
Президент Віктор Ющенко звертається до уряду із проханням адекватно перерозподілити передбачені в бюджеті 2009 року 1,5 млрд грн на завершення робіт з ліквідації наслідків торішньої повені в Західній Україні. Про це він повідомив на прес-конференції в Івано-Франківську.
"Я звертаюся до уряду із проханням перерозподілити 1,5 млрд. грн., які передбачені в держбюджеті на завершення ліквідаційних робіт, - відзначив глава держави. - Ці кошти потрібно адекватно розподілити".
За його словами "некоректно", коли з держбюджету, наприклад, Івано-Франківської області виділено всього 23 млн. грн. "Івано-Франківська область прийняла на себе дві третини удару від стихії, - відзначив Ющенко. - А з 1,5 млрд. грн. виділено лише 23 млн. грн. Я думаю, ми маємо коротку історичну пам'ять. Тому я хочу звернутися до уряду щодо перерозподілу коштів з державного резерву, які повинні враховувати цю ситуацію з недофінансуванням. Особливо по розрахунках кредиторської заборгованості, по об'єктах стратегічного значення".
За словами Президента, на сьогодні зупинилося будівництво стратегічно важливих мостів, причому "мостів не муніципального, місцевого, а державного значення". "Мости, які забезпечують автомаршрути в Румунію, Молдову, у Словаччину, - додав Ющенко. - Я переконаний, що це необхідність національного характеру, і вона повинна фінансуватися з держбюджету".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас