Росія і Китай підписали угоду про нафтове співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Китай підписали угоду про нафтове співробітництво

Енергетика
179
Росія і Китай підписали міжурядову угоду про співробітництво в нафтовій сфері. Як повідомляє Прайм-тасс, угода передбачає довгострокові поставки нафти на прийнятних для обох сторін умовах кредитування. Крім того, угода передбачає звільнення від ввізного мита, податку на додану вартість і зборів за митне оформлення матеріалів і обладнання, транспортних засобів і послуг, що поставляються для будівництва з Китаю.
У церемонії підписання документа з російської сторони брав участь віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін, з китайської — віце-прем'єр Держради КНР Ван Цишань.
Як раніше повідомлялось, у лютому сторони погодили низку документів, які передбачають організацію поставок нафти в Китай і будівництво відгалуження від нафтопроводу "Східний Сибір - Тихий океан" (ССТО) для їх забезпечення. За умовами угоди "Роснафта" і "Транснафта" одержують від Китаю кредити на 15 і 10 млрд доларів відповідно в обмін на постачання 15 млн тонн нафти щорічно протягом 20 років. У цілому за 20 років у Китай по відгалуженню від ССТО буде поставлено 300 мільйонів тонн нафти.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас