GM готова віддати Opel і Saab безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM готова віддати Opel і Saab безкоштовно

Фондовий ринок
1857
General Motors готова розлучитися з європейськими Opel і Saab безкоштовно. GM буде просити покупця Opel і її британського підрозділу Vauxhall вкласти не менше 500 млн євро в капітал компанії.
Якщо угода відбудеться, Opel може одержати $3 млрд інвестицій від GM (це записано в плані реорганізації, представленому в березні). Opel також може одержати і держгарантії по кредитах на 3,3 млрд євро від країн Європи, де розташовані її заводи (про це просила GM). Уряд Німеччини заявляв, що дасть гарантії покупцеві пакета акцій Opel. У п'ятницю гендиректор GM Фрітц Хендерсон повідомив, що вже «є більше шести серйозних» претендентів на Opel/Vauxhall. За неофіційними даними, це чотири фінансові і два стратегічні інвестори, у тому числі компанії з Китаю.
GM також готова віддати безкоштовно шведський підрозділ Saab, що оголосило про банкрутство. Saab уже почала знайомити покупців зі звітністю.
Fiat, яка веде переговори про альянс із Chrysler, не цікавиться Opel, говорив голова ради директорів Fiat Лука Кордеро ді Монтедземоло. Але Automotive News пише, що Fiat може створити альянс із підрозділами GM у Європі та Латинській Америці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас