Ющенко просить Тимошенко доопрацювати прийняті для відновлення співробітництва з МВФ рішення Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить Тимошенко доопрацювати прийняті для відновлення співробітництва з МВФ рішення Кабміну

Казна та Політика
478
Президент Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко ретельно переглянути і доопрацювати рішення Кабінету Міністрів, які приймалися для поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом.
Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
"Ющенко просить прем'єр-міністра України ретельно переглянути і доопрацювати рішення уряду, які приймалися з метою забезпечення одержання чергового траншу кредиту МВФ, і зберегти дію тільки тих, які пов'язані із цим питанням", - передає прес-служба зміст листа Ющенка Тимошенко.
На думку Президента, у пакеті прийнятих урядом із цією метою постанов є кілька актів, які зовсім не стосуються поновлення співробітництва з фондом і в той же час мають низку істотних недоліків.
Зокрема, урядом прийнято 5 постанов, якими вводяться додаткові платні послуги, які можуть надаватися бюджетними установами.
Ющенко також вважає, що неоднозначний ефект може мати рішення про випуск казначейських зобов'язань у прийнятій Кабміном редакції.
Як повідомляло агентство, Ющенко вважає рішення Кабміну щодо ПФ і "Нафтогазу" такими, що сприяють продовженню співробітництва із МВФ.
14 квітня Кабмін зрівняв фізосіб і фізосіб-підприємців у сплаті внесків на державне пенсійне страхування; увів 2% надбавку до ціни на природний газ для промспоживачів і бюджетних організацій для направлення отриманих коштів на компенсацію збитків "Нафтогазу" при реалізації імпортного газу.
Крім того, Кабмін рекомендував НКРЕ підвищити ціну на газ для населення, що споживає більше 2,5 тис. куб. м газу на рік, на 5% і більше 6 тис. куб. м на рік на 10%, а також підвищити ціну на електроенергію для населення, що споживає щомісяця більше 600 квт-година в 3,5 рази (до близько 85,26 коп/ квт-година)
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас