Тріше не виключає ще одного "дуже стриманого" зниження ставки ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше не виключає ще одного "дуже стриманого" зниження ставки ЄЦБ

Валюта
595
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше не виключає ще одного "дуже стриманого" (very measured) зниження базової процентної ставки, передає агентство Bloomberg.
Він відзначив, відповідаючи на запитання учасників конференції в Токіо, що не може нічого додати до сказаного на прес-конференції після чергового засідання ЄЦБ, коли він у тих же виразах не виключив можливості нового зниження ставки.
Зараз вартість кредитів ЦБ становить 1,25%. Однак думки керівників банку із приводу необхідності подальшого її зниження і прийняття інших, нетрадиційних, заходів щодо підтримки фінансової системи розходяться, вважають учасники ринку.
Привселюдно за останній тиждень членами ради були озвучені три різні точки зору із цих питань. Так, президент Бундесбанка Аксель Вебер впевнений, що не можна опускати вартість кредитування нижче 1% і не хоче купувати боргові цінні папери для підтримки фінсектора, а голова ЦБ Греції Георгіос Провопулос і президент Центробанку Кіпру Атанасіос Орфанідіс не хочуть виключати можливості зниження процентних ставок і купівлі активів для боротьби з ризиком дефляції. Сам Тріше заперечує наявність розколу в керівництві ЦБ.
На цьому тлі курс євро до долара знизився минулого тижня на 1,1% - до рівня середини березня.
Європейський центральний банк повинен зробити все можливе для відновлення довіри, заявив у своєму виступі раніше в п'ятницю в Токіо Ж.-К. Тріше. Ринки сприйняли його слова як сигнал до подальшого скорочення процентної ставки ЄЦБ.
Наступне засідання керівництва ЄЦБ пройде 7 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас