Економіст ВР: Нафтові ціни стабілізуються у другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст ВР: Нафтові ціни стабілізуються у другому півріччі

Енергетика
359
Вільні потужності на нафтовому ринку будуть впливати на ціни протягом багатьох років, заявив в інтерв'ю, опублікованому 20 квітня в Daily Telegraph, головний економіст BP Крістоф Руел.
Руел сказав, що, за його прогнозом, зменшення матеріальних запасів у другому півріччі 2009 року буде штовхати ціну вгору, однак "подушка" поставок означає, що навіть у випадку відновлення економічного зростання ралі нафтових цін не буде бурхливим.
"Навіть якщо ми повернемося до темпів зростання попиту останніх років, на повернення до ринку, яким він був торік, знадобиться не менше трьох років. При цьому малоймовірно, що глобальний попит повернеться на позахмарні висоти останніх років", - сказав Руел.
За прогнозом економіста, вільні потужності досягнуть 6 млн. барелів на день у порівнянні з 2,3 млн. барелів на день рік тому. Однак, додав він, ціни на нафту можуть залишитися вище $50 за барель, якщо Організація країн-експортерів нафти збереже зменшені квоти на видобуток, а глобальна економіка перестане скорочуватися.
"Для нафтових компаній 2009 рік чітко ділиться на дві половини, - заявив Руел. - Перше півріччя жахливе, а друге, імовірно, буде стабілізуючим у тому розумінні, що скорочення глобальної економіки стабілізується".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас