Бернанке: Фінансові новації корисні, але повинні регулюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Фінансові новації корисні, але повинні регулюватися

165
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив, що фінансові новації корисні для економіки, але повинні супроводжуватися адекватним регулюванням, повідомляє Associated Press.
Нові фінансові продукти, такі як низькоякісні іпотеки і структуровані фінансові продукти, стали символами нинішньої економічної кризи. Проблема для уряду в тому, щоб запропонувати регулювання, яке захищає споживачів, але не душить інновації, сказав голова ФРС.
"Як ми бачили протягом двох останніх років, інновації, які здійснюються неадекватно, можуть бути шкідливі, - заявив Бернанке на конференції ФРС. - Було б нерозумно намагатися зупинити фінансові інновації, але ми повинні бути уважнішими до ризиків і необхідності адекватно управляти цими ризиками".
Бернанке підкреслив, що регулятори повинні уважно стежити за тим, щоб складні фінансові продукти і послуги супроводжувалися роз'ясненнями мовою, яка зрозуміла споживачам.
Голова ФРС заявив, що, на його думку, незважаючи на кризу, ніхто не хоче повертатися до жорстко регульованої фінансової індустрії 1970-х років, тому що сьогоднішній різноманітний асортимент фінансових продуктів розширив доступ до кредитів і знизив вартість запозичень.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас