Кабмін: МВФ дав "потужні сигнали" відносно стабільності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: МВФ дав "потужні сигнали" відносно стабільності в Україні

Казна та Політика
691
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що досягнення домовленості з місією МВФ щодо надання Україні фінансової підтримки є знаковим і надзвичайно важливою подією для країни.
Про це вона заявила на прес-конференції за підсумками зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Джейлою Пазарбазіолу.
За словами Тимошенко, сьогодні відбулася дуже важлива, позитивна подія для України: "досягнуті домовленості свідчать про те, що дані досить потужні позитивні сигнали щодо стабільності в Україні, щодо платоспроможності України. Я переконана, що це також буде додатковим сигналом для приходу інвесторів в Україну ".
Тимошенко переконана, що досягнення домовленості про продовження співробітництва із МВФ також дозволить Україні крок за кроком поступово та впевнено виходити із кризи.
Тимошенко також відзначила, що головним результатом переговорів між урядом і місією МВФ в Україні, є збільшення другого траншу позики.
"Важливим результатом переговорного процесу є не тільки узгодження програми, але і збільшення другого фінансового траншу, який надається Україні. Це дасть можливість у цей важкий час фінансовій системі України бути сильнішою", - підкреслила прем'єр.
Прем'єр також відзначила, що ключовою складовою переговорів з місією МВФ стало узгодження програми підтримки банківської системи України і здійснення рекапіталізації банків, які зазнали найбільший удар під час кризи.
Це, за словами Тимошенко, дасть додаткову стабільність фінансовій системі України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас