Експерт: У найближчій перспективі можливе подальше зростання індексу ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У найближчій перспективі можливе подальше зростання індексу ПФТС

Фондовий ринок
421
У найближчій перспективі можливе подальше зростання індексу ПФТС.
Таку думку РБК-Україна висловив директор департаменту продажів і трейдингу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Шнір.
Зокрема, він підкреслив, що на динаміку вітчизняного фондового ринку істотний вплив зробить одержання Україною другого траншу Міжнародного валютного фонду, ситуація на валютному ринку і настрої на світових фондових майданчиках. "Я б оцінив верхній потенціал ще в 30%. У той же час волатильність ринку досить висока. Необхідно розуміти, що будь-яке зростання можливе на тлі якоїсь більш-менш фіксованої ситуації. З тих пір як курс гривні відносно стабілізувався, ми спостерігаємо деяку стабілізацію і на ринку. Якщо зараз знову почнуться різкі коливання курсу, а я такий варіант не виключаю, хоча сподіваюся, що він не відбудеться як мінімум до осені, знову ліквідність може піти з ринку", - застерігає експерт.
Говорячи про істотне зростання індексу ПФТС за останній місяць, О.Шнір відзначив, що багато в чому це викликано його значним падінням раніше. "Загалом вся Східна Європа для світових інвестицій це приблизно теж саме, що subprime для США, тому опустили ринок дуже сильно і, відповідно, потенціал зростання залишається досить високим", - сказав він.
У той же час експерт не вважає зростання, що спостерігається на фондових ринках, симптомом виходу з рецесії. "Скоріше це свідчить про те, що гравці утомилися боятися і готові брати на себе ризики. Якщо людей не злякають, вони продовжать приймати ці ризики. Якщо ж їх знову налякати, то ми побачимо дуже жорсткий відкат", - вважає він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас