Тимошенко: Половина другого траншу МВФ буде направлена у бюджет України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Половина другого траншу МВФ буде направлена у бюджет України

Казна та Політика
705
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що частина траншу, надавана Міжнародним валютним фондом (МВФ), буде направлена в бюджет України.
"Важливим є те, що частина фінансового траншу направляється в бюджет України. Думаю, це дасть можливість у це лихоліття фінансовій системі України бути ефективною", - сказала Тимошенко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Важливим результатом переговорів із МВФ Тимошенко назвала не тільки те, що була погоджена програма співробітництва, яка була переглянута, але й "збільшення другого фінансового траншу, що надається Україні"
"50% обсягу траншу, який виділяється Україні, за попередньою домовленістю, може піти в бюджет України", - додала прем'єр.
Відповідаючи на запитання, чи можуть бути використані кошти на погашення бюджетного дефіциту, Тимошенко сказала: "Усі фінансові ресурси можуть бути використані на розрахунки за зовнішніми раніше зробленими кредитами. І це – загальна практика".
Як раніше заявила глава місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу, місія Міжнародного валютного фонду буде рекомендувати виділити Україні наступний транш близько $2,8 млрд за програмою stand by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас