Журнал Forbes опублікував рейтинг російських мільярдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журнал Forbes опублікував рейтинг російських мільярдерів

663
Найбагатшою людиною в Росії є президент групи "Онексім" Михайло Прохоров. Про це говориться в щорічному рейтингу російських мільярдерів журналу Forbes, передає ПРАЙМ-ТАСС.
Статки Прохорова оцінюються журналом у дев'ять із половиною мільярдів доларів. Це набагато менше, ніж у лідера торішнього списку - власника "Базового елемента" Олега Дерипаски. Роком раніше цей мільярдер володів активами на 28,6 мільярда доларів.
В 2008 році, згідно з оцінкою Forbes, Прохоров володів 22,6 мільярда доларів і займав за цим показником п'яте місце. Уперед себе роком раніше Прохоров пропустив основного власника "Сєвєрсталі" Олексія Мордашова, Романа Абрамовича і найбільшого акціонера НЛМК Володимира Лісіна.
У новому рейтингу друге місце зайняв Роман Абрамович зі статком вісім з половиною мільярдів доларів, а третє - президент "Лукойла" Вагіт Алекперов (7,8 мільярда доларів). Олег Дерипаска ж посів тільки десяте місце - його статки за рік знизилися на 25,1 мільярда доларів.
Цікаво, що в жодного підприємця із числа найбагатших у Росії статки за рік не виросли. Сукупні активи "золотої сотні" скоротилися на 380 мільярдів доларів до 142 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас