Місія МВФ завершує роботу в Україні через два дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ завершує роботу в Україні через два дні

Казна та Політика
1029
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершує роботу в Україні через два дні, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик.
За його словами, на сьогоднішній день місія МВФ розглядає можливості збільшення суми другого траншу для України і направлення його частини на фінансування дефіциту державного бюджету: конкретні рішення поки не сформульовані.
Як повідомлялося, після прийняття антикризового закону наприкінці жовтня-2008 і підписання президентом, прем'єр-міністром, головою НБУ та міністром фінансів меморандуму із МВФ Фонд затвердив для України кредитну програму stand by у розмірі SDR11 млрд ($16,5 млрд), з яких НБУ в листопаді вже одержав близько $4,5 млрд.
Програма передбачала, що місія МВФ буде щокварталу перевіряти виконання Україною умов меморандуму. У випадку їх дотримання другий транш повинен був надійти 15 лютого (SDR1,25 млрд - $1,87 млрд), потім - 15 травня (SDR2,5 млрд - $3,73 млрд), 15 серпня (SDR0,75 млрд) і 15 листопада (SDR2 млрд) 2009 року.
Разом з тим місія, що працювала в Україні наприкінці січня - початку лютого поточного року, не змогла завершити перегляд через низку неузгоджених питань. Місія МВФ повернулася в Україну у квітні - влада країни сподівається переконати Фонд у доцільності виділення чергової частини коштів: прем'єр-міністр України виступає за об'єднання другого і третього траншу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас