Радник НБУ радить просити у МВФ більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник НБУ радить просити у МВФ більше

Казна та Політика
419
Враховуючи глибину кризи, Україні варто задуматися про відновлення програми Міжнародного валютного фонду. Про це заявив керівник групи радників НБУ Валерій Литвицький, коментуючи співробітництво нашої країни і МВФ.
"Програма МВФ stand-by з надання Україні кредиту на 16,5 млрд. доларів була затверджена ще в листопаді, а всю глибину кризи ми зрозуміли тільки недавно", - пояснив Литвицький в інтерв'ю Фокусу.
За словами Литвицького, оновлена програма повинна включати розширені фінансові можливості. "Я б не виключав постановки питання доступу України до більшого фінансування. Крім того, необхідна практична підтримка МВФ, враховуючи, що в Україні рік виборів і законодавчі рішення особливо утруднені для будь-якої влади – діючої або сил, які претендують нею бути", - заявив радник
Литвицький сумнівається в можливості об'єднання двох траншів кредиту МВФ, як того хоче уряд. "Я не дуже вірю в об'єднаний транш, але другий транш кредиту повинен був становити більше 1,8 млрд. доларів", - уточнив він.
Нагадаємо, сьогодні голова місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбашиолу не виключила збільшення кредиту для України з можливістю його часткового використання для покриття дефіциту державного бюджету.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас