МінЖКГ за проведення громадських слухань для встановлення квартплати для кожного будинку окремо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ за проведення громадських слухань для встановлення квартплати для кожного будинку окремо

Енергетика
312
Міністерство житлово-комунального господарства виступає за проведення громадських слухань для встановлення плати за утримання будинків і прибудинкових територій (квартплати) для кожного будинку окремо. Про це журналістам сказав міністр Олексій Кучеренко.
"Ми створимо систему, при якій змусимо їх (органи місцевого самоврядування) працювати... вони будуть змушені провести по кожному будинку громадські слухання", - сказав Кучеренко.
Він назвав прогресивним прагнення місцевої влади встановити квартплату окремо для кожного будинку, однак вважає, що влада по-волюнтаристськи підходить до цього процесу.
Волюнтаризм він бачить, наприклад, у встановленні квартплати для поруч розташованих будинків у розмірах, що відрізняються один від одного в кілька разів.
Міністр також відзначив зрослу кількість скарг громадян на проблеми житлово-комунального господарства в державні органи влади.
На його думку, це свідчить про погану роботу місцевої влади і розчарованість людей у її діях.
За словами Кучеренка, в Україні налічується близько 230 тис. багатоквартирних будинків.
Як повідомляло агентство, у березні Київміськадміністрація заявила, що має намір установити квартплату для кожного будинку окремо після проведення громадських слухань у кожному з 10,5 тис. житлових будинків столиці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас