Іноземні ЗМІ: Після кризи українці не понесуть гроші у банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні ЗМІ: Після кризи українці не понесуть гроші у банки

Кредит&Депозит
4316
Світова фінансова криза боляче вдарила по простих українцях: люди страждають від інфляції, їх заощадження виявилися замороженими. Довіра до банків зійшла нанівець.
Der Standard на прикладах з буденного життя показує, від чого доводиться відмовлятися жителям України. Це поїздки до родички в Росію, автомобілі, куплені на банківські кредити в іноземній валюті - девальвація гривні не дозволяє багатьом українцям вести звичний спосіб життя.
Рейтингові агентства допускають, що відсоток невиплат за кредитами може піднятися до 20 або навіть 60.
"Замість того щоб накладати арешт на майно боржників, ми вважаємо розумним допомогти їм подолати наслідки кризи через відстрочку платежів", - говорить Герхард Беш, заступник голови правління "Райффайзен Банк Аваль". Але його позиція - це, скоріше, виняток.
Становище ускладнюється тим, що багато банків посилили умови зняття грошей з рахунків. Через банкомати всюди можна одержати лише суму, що не перевищує 50 євро. Усі ці заходи лише сприяють нагнітанню паніки.
Так, за оцінкою експертів, за останній час клієнти вивели з українських банків близько третини своїх вкладів.
На закінчення газета наводить слова однієї з жительок України: "Ясно одне: після цієї кризи ніхто більше не понесе свої гроші в банки. Люди віддадуть перевагу зберігати їх у панчохах".
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас