Ющенко допоможе банкам реструктуризувати закордонні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко допоможе банкам реструктуризувати закордонні борги

Казна та Політика
464
Влада України готова всіляко сприяти реструктуризації заборгованості українських банків перед їх закордонними засновниками.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив Президент України Віктор Ющенко на спільній нараді з банкірами за участі представників Міжнародного валютного фонду і Світового банку.
"Якщо необхідно з боку офіційної влади, починаючи від уряду або Президента країни, офіційне звернення до західних фінансових установ щодо реструктуризації або пролонгації, я вам даю слово, що я готовий це зробити… Скажіть, що треба зробити офіційній владі для того, щоб вам мінімізувати обслуговування?" - сказав Ющенко.
При цьому він відзначив, що в таких переговорах може стати партнером як Світовий банк, так і Міжнародний валютний фонд.
Ющенко підкреслив також необхідність проведення роботи з реструктуризації заборгованості суб'єктів господарювання за їхніми зовнішніми зобов'язаннями. "Позиція банку, який здійснює фінансування, або банку, який веде касове обслуговування того чи іншого клієнта, у значній мірі виграшно допомогла б формувати позицію клієнта перед міжнародним кредитором", - сказав Ющенко.
Як повідомлялося, за інформацією Президента України, до кінця 2009 року обсяги платежів за зовнішніми зобов'язаннями банківського сектору України становлять 12,5 млрд. дол., корпоративного сектору - 9,5 млрд. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас