Будівельні проекти в Україні доцільно починати влітку 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельні проекти в Україні доцільно починати влітку 2009р

Нерухомість
3200
Літо 2009 року є найбільш вдалим часом для девелоперських компаній для початку нових проектів у сфері нерухомості у зв'язку з низькою вартістю будматеріалів і будівельних робіт, вважає директор UDC Holding Леонід Богданов.
"Як тільки хоч трохи оживиться будівництво, шансів дешево купувати робочу силу і тим більше матеріали не буде", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
За його словами, з пожвавленням ринку вартість будівельних матеріалів і робіт також почне рости.
"Це літо, складно говорити дно чи не дно, але це найцікавіший період з погляду придбання будівельних матеріалів, з погляду початку проектів, з погляду не завантаженості компаній, коли в нас є шанс у всіх тендерах, у яких бере участь 12-14 учасників, вибрати найкращих за ціною найнижчою, яка існує на ринку", – відзначив Богданов.
Директор холдингу також підкреслив, що динаміка падіння цін на будматеріали в цей час перевищує динаміку падіння цін на нерухомість, що й обумовлює привабливість інвестування в цю сферу. "Коли ми порівнюємо рівень падіння цін на будівельні матеріал і роботи, він значно перевершує динаміку зменшення цін на нерухомість", – сказав Л.Богданов.
Зокрема, за його словами, якщо рік тому тонна будівельного металу коштувала близько 7 тис. грн, або $1400 за курсом на той момент, то сьогодні вартість 1 тонни металу зменшилася до 4 тис. грн, або $500 за сьогоднішнім курсом.
При цьому Богданов підкреслив, що інвестиції в нерухомість завжди були найкращим і найменш ризикованим варіантом вкладення грошей. "Незважаючи на всі перипетії ринку, на сьогоднішній день і в минулий час, це демонстрували і минулі кризові періоди, найбільш дохідним і найменш ризикованим інвестиційним механізмом є інвестиції в нерухомість", – сказав він.
UDC Holding входить до складу "Універсальної інвестиційної групи" ("УІГ") і об'єднує її підприємства та компанії, що працюють у будівельній сфері. У холдинг входить більше 20 компаній, зокрема ЗАТ "ЖБК Ваш Дім", ЗАТ "Технопарк ЛЗТА", ЗАТ "Редан", ЗАТ "Прогрестехбуд" (усі – Львів), а також ТОВ "Універсальна девелоперська компанія" і ТОВ "Квартал-Буд" (обидва – Київ).
"УІГ" створена в Україні в 1995 році і здійснює координацію низки бізнес-проектів в Україні, серед яких – "Концерн Галнафтогаз" (мережа автозаправних комплексів "ОККО"), СК "Універсальна", концерн "Хлібпром", банк "Універсальний", UDC Holding і декількох венчурних бізнесів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас