Гривня буде зміцнюватися ще два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня буде зміцнюватися ще два тижні

Валюта
19806
Гривня продовжує зміцнюватися як на готівковому ринку, так і на міжбанківському. Експерти пояснюють цю тенденцію зникненням паніки серед населення і валютними аукціонами НБУ, однак прогнозують деяке падіння гривні в другій половині квітня.
Падіння курсу готівкового долара було зафіксовано у всіх регіонах. При цьому найвищі котирування залишалися в Криму (8,1 гривень за долар 9 квітня), найнижчі – у Львівській і Чернівецькій області (8,00-7,98 гривень за долар). За даними НБУ, у березні попит на готівкову валюту знизився на 48% у порівнянні з лютим, було придбано тільки 1,48 млрд. доларів.
Продажі долара на міжбанку також зросли. Експерти пояснюють це продовженням переговорів із МВФ і пов'язаним з ними оптимізмом. Крім того, що юридичні особи почали продавати ВКВ, яку притримували розраховуючи на подорожчання долара, зміцненню гривні також сприяло введення нових правил розрахунку валютної позиції, які сприяли тому, що фінустанови вийшли на міжбанк із її продажем.
Однак аналітики вважають, що подальше зміцнення гривні малоймовірно: у другій половині квітня курс гривні буде опускатися до рівня 8,1-8,3 гривень за долар.
"Сальдо платіжного балансу країни в січні-березні залишалося негативним, і це вилилося в скорочення валютних резервів Нацбанку – на 6,2 млрд. доларів за перший квартал. Так що тиск на курс гривні зберігається", - пояснює аналітик Astrum Investment Managament Олександр Шкурпат.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас