Ринок нерухомості Великобританії витіснив кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нерухомості Великобританії витіснив кризу

Нерухомість
837
Днями в британських засобах масової інформації з'явилися звістки про те, що на ринок нерухомості країни почали повертатися покупці, що привело до збільшення обсягів продажів місцевого житла.
За даними Королівського інституту оцінювачів (RICS), кількість запитів з боку покупців у березні підвищувалася п'ятий місяць підряд. Збільшення попиту привело до збільшення обсягів продажів, що дає експертам надію на припинення спаду цін. Нагадаємо, що середня вартість житла в країні впала на 20% відносно пікових показників 2007 року.
Рада іпотечних кредиторів (CML) повідомляє про 4-процентне зростання кількості схвалених заявок на одержання житлових позик у період із січня по лютий. Однак цей показник – 24,3 тис. заявок – однаково знизився на 47% у порівнянні з минулим лютим. Загальна вартість схвалених кредитів склала 3,1 млрд фунтів – на 55% менше, ніж у лютому 2008 року, пише газета The Times.
Відзначимо, що недавно найбільше будівельне товариство країни Nationwide і іпотечний банк Halifax повідомили суперечливу інформацію про ціни на житло у Великобританії. За версією першої компанії, у березні вони виросли на 0,9% до лютого, другої – упали на 1,9%.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас