Уряд наполягає на введенні тимчасової адміністрації в банки для отримання держпідтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд наполягає на введенні тимчасової адміністрації в банки для отримання держпідтримки

Казна та Політика
1414
Рада з рекапіталізації банків, створена урядом України, буде вимагати введення тимчасової адміністрації в банки, яким будуть виділятися кошти з державного бюджету, повідомив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський журналістам у Києві в середу.
"Це не означає, що банк на грані банкрутства – це є необхідним, щоб забезпечити технологічні процедури", - сказав він.
І.Уманський повідомив, що, за оцінками Нацбанку, необхідна сума для рекапіталізації українських банків сьогодні становить близько 20 млрд грн і в неї включені як кошти на участь у капіталі, так і на збільшення ліквідності банків.
В. о. міністра фінансів ще раз відзначив, що після завершення кризи уряд буде виходити з капіталу банків і продавати свої пакети. "Кабінет міністрів не повинен займатися банківським бізнесом", - сказав він.
Як повідомлялося, НБУ пропонує сім банків для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів: остаточний їхній перелік може бути визначений до кінця поточного тижня.
Про намір одержати підтримку від держави в питанні збільшення капіталу вже заявили банк "Київ", Укрпромбанк, банк "Надра", Родовід Банк, Укргазбанк, банк "Фінанси та Кредит" (усі - Київ) і Імексбанк (Одеса). Однак тимчасові адміністрації введені лише в банках "Надра", Укрпромбанку, Родовід Банку і банку "Київ".
Тимчасові адміністратори банку "Надра" і Укрпромбанку оцінюють їхню потребу в капіталі в розмірі близько 5 млрд грн і 3,5-7 млрд грн відповідно.
У держбюджеті на рекапіталізацію найбільших банків виділено 44 млрд грн ($5,7 млрд, або близько 2-3% ВВП). Передбачалося, що держава буде купувати під час додемісії акції, оплачуючи їх держоблігаціями, які викупить Національний банк України.
Напередодні прем'єр Юлія Тимошенко відзначила, що першими на допомогу держави можуть розраховувати банки із групи найбільших з тимчасовими адміністраціями. Таких сьогодні два: банк "Надра" і Укрпромбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас