Учасники ТОВ повинні повідомляти іншим членам товариства про намір продати свою частку - перше читання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ТОВ повинні повідомляти іншим членам товариства про намір продати свою частку - перше читання

Казна та Політика
272
Верховна Рада України підтримала законопроект, що пропонує зобов'язати учасників товариства з обмеженою відповідальністю повідомляти інших учасникам цього товариства про свій намір продати свою частку.
За законопроект про внесення змін у ст.147 Цивільного кодексу України, у середу в першому читанні проголосували 363 народні депутати з 448, що зареєструвалися в залі.
Законопроект передбачає норму, згідно з якою учасник товариства з обмеженою відповідальністю зобов'язаний повідомляти іншим учасникам цього товариства про свій намір продати частку (її частину) у статутному капіталі товариства шляхом направлення іншим учасникам рекомендованого листа з повідомленням про вручення.
Як відзначається в пояснювальній записці до законопроекту, метою його прийняття є встановлення чіткого порядку повідомлення учасникам ТОВ про свій намір продати свою частку в статутному капіталі товариства іншим його учасникам.
Крім того, прийняття законопроекту підсилить право інших учасників на переважну покупку частки в статутному капіталі іншого учасника ТОВ, що має намір її продати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас